Random inlägg om en inte speciellt ny film 2.

Vi såg en film. Den hette Man of steel. Ha ha ha ha! Jag tyckte att titeln var rolig och lockande. Den är den senaste stålmannenfilmen. Vad tyckte vi om den då?
Stålmannen var hårdare än berget. Till och med hans hår. Jag ansåg att stålmannen hade mer bröstmuskler än någonsin och därför föll jag ner i en nostalgisk utläggning, som varade hela filmen, om Christopher Reeve och de gamla stålmannenfilmerna, till exempel hur den onde general Zod bara hade på sig en svart kimono förr i tiden och inte en lager på lager-konstruktion uppbyggd i svart hårdplast. Ingen var en bättre stålman än Christopher Reeve.
Genusperspektivet? Blä. Lois Lane var en riktig person, övriga förbipasserande kvinnor var till för att ställa dumma frågor som en man kunde svara på. Jag hatar sånt. Kvinnors talroller är ju så få att de sällan är nog viktiga för att vara den som svarar på någon fråga. Ibland i filmer står kvinnor till och med och ser på något och skriker "Jim, what is that?". Herregud. Det är ju Godzilla, ser du väl.
Varför gör ni så här mot oss, Hollywood?