Minnen att komma ihåg.

C är två år. Hon har börjat prata mer och tänka snabbare. 

Jag har ont i magen och äter inte så mycket just nu. Det är magkatarr. Idag när C och N satt och åt lunch bestämde jag mig för att äntligen få rumpan ur och sätta upp brandvarnare i huset. Den gamla gick sönder för flera veckor sen. Jag stod på en stol och utförde uppgiften i matsalen. N och C tittade på. När jag var klar skrek jag TADAA eller nåt sånt och C sa:
"Åååh mamma, att du kan sånt där."

Nu är familjen på lilla julafton hos släkten, men jag är hemma och vilar. Innan de åkte fick jag det bästa hejdået i världen. Jag hade klätt på C.
"Sådär, nu är du färdig."
Barnet krånglade sig iväg en bit som småbarn gör. Sen sa hon:
"Jag älkar dig. Och jag älkar pappa ockås."
"Jag älskar dig också! Jag blir varm."
"Pappa blir varm ockås. Nej, pappa blir kall."
"Ja, han kanske blir kall, han är ute och skrapar bilen."