Plåstra.

Som en fortsättning på tidigare inlägg, innan boken hade jag känt länge att jag inte hade nått dit jag ville med Plåstra. Men nu har jag gjort det.

När det blev dags för Plåstra att sluta i Elvis i höst efter fem år (sista numret med mina serier har nu försvunnit från hyllorna) slapp jag att fortsätta teckna serien på det sätt jag har gjort de senaste åren. Att teckna ett antal sidor från skiss till skick på en eller bara en halv dag. Det var skönt. Jag var jätteeffektiv, men jag hade inte varit medveten om hur lustlös själva produktionen av serierna hade blivit för mig.

Efter det hade jag inte lust att teckna Plåstra på ett tag. Jag har njutit av att teckna annat, helt fritt. Teckningar, illustrationer och andra serier, en sjöjungfru med grönt hår, bara sånt som jag haft ett sug efter just då. Men nu har Plåstralusten kommit tillbaka igen. Nu kan jag göra vad jag vill. Det är nog väldigt bra att ibland, under något period, inte teckna mot en deadline.