Jag upplevde en stark längtan att flytta till hyreslägenhet.

I söndags fyllde min syster år och vi blev bjudna på tårtkalas. Jag spred en död stämning vid fikabordet då min mamma berättade att villaförsäkringar inte brukar täcka skador av vatten utifrån. Kvällen innan hade nämligen jag och N upptäckt några stora fuktfläckar i vardagsrumstaket och efter okulär besiktning ännu en i arbetsrummet.

Men sedan frågade syrran om jag ville ha pizza och då gick ju allt det där över. När vi åkte hem efter ett par timmars lek beskrev jag upplevelsen som "värsta lyckodagen". Det brukar bli så hos syrran.

Igår satt jag och ringde runt till både Länsförsäkringar och det bolag där vi har ett tilläggsavtal, Anticimex, men mor hade rätt i att vi inte får någon hjälp från dessa. N hade dock redan gjort allt som försäkringsbolaget uppmanade oss till, att täta de sprickor vi kan se och hålla undan is och snö från taket samt vänta till sommaren då vi bör bygga ett nytt tak.

När vi flyttade in sa säljarna att taket lagts om fyra år tidigare. Jag antog då att tak skulle hålla längre än fem år. Utreder vidare.