Saker man trodde skulle bli jobbiga, men inte var det.

Att gå upp på heltid var precis som när hösten kom. Jag bävade och ville inte och när det hände var det underbart. Vad fanken?

Hösten är ju jättevacker, men den härliga känslan för mitt heltidsarbetande sitter nog i att jag inte känner mig stressad på jobbet längre, om det inte är deadlinekaos förstås. Jag hade inbillat mig att jag fått till deltiden bra, det var ju ändå bara en timme per dag som försvann. Men fastän jag tagit makten över min kalender var det skönt när den timmen kom tillbaka.

Tips till dig som ska gå ner på deltid och tvekar för att du inte bara vill jobba lika mycket som förut för mindre pengar: Ingen kommer att komma in till dig och plocka av dig arbetsuppgifter. Det får du göra själv. Stryk, styr undan, delegera och lassa över på praktikanter. Skriv ditt eget schema. Nej, det är inte alls förmätet, det är något som du måste göra. 

Sen är det himla skönt att fokusera bara på ett jobb och i övrigt fritids- och frivillighetsprojekt. I nejet finns friheten, som jag ska inleda min självcoachingbok om livshjälp med.