Vad hände i helgen då?

I lördags hade hade det onormalt varma och blöta vintervädret gett sig för tillfället, till stor lättnad för oss med läckande tak. Jag och C gick ut till blå himmel och vit lätt snö. Vi vände ansiktet mot solstrålarna som faktiskt syntes vid grannens taknock, blundade och kände tacksamhet. Det var dock 17 grader kallt. Vi gick in igen efter en stund.

Sen åkte hela familjen till Kupan och letade möbler. Vi hittade inga såna. Jag köpte tjocksockar och benvärmare av begagnat garn.

Vi fikade mellanmål hos mina föräldrar och pratade om vattenskada. Intressant anekdot: Garantin för vårt nyligen lagda tak följer inte med taket. Garantin följer med de som köpte taket. Alltså har säljarna som vi köpte huset av garanti på taket som vi nu äger. Och garantin kan inte ges bort till oss.

Jag har pratat med ett antal människor i olika professioner om tak senaste veckorna. Ju längre in i det hela jag kommer desto snårigare blir det. Taket har gått sönder i förtid och felet är dolt. MEN. Räknas det som "fel i fastigheten"? Och så vidare.

Igår söndag åkte vi till badhuset alla tre. Det var roligt. C åkte stora vattenrutchbanan med N och skrattade som en tokig.

Sedan stoppade N strumpor och sydde servetter av linnetyg som han fått i julklapp. Jag gick omkring och svor. Till middagen lagade vi pizza tillsammans. Jag tycker det är jättekul att laga mat ihop med barn, oftast väger glädjen tyngre än kladdet. När pizzan var klar hade C redan ätit sig mätt på norpad mozarella.

På kvällen åkte N på sin bokklubb och jag och C slappade med varsin välling i soffan innan vi lade oss. N kom hem och jag stickade på en halsduk medan vi såg på en repris av Vetenskapens värld.