Hur jag röstar?

Suck. Jag vet inte vad det är, men precis strax efter att jag fått frågan om jag har en väldigt tydlig politisk profil i sociala medier och ba näe? så har jag tydligen skaffat mig en sån. PARTIpolitisk. Men jag tycker att jag är för otydlig med mina inlägg både här och på facebook och vill därför klargöra. Jag gillar flera partier och önskar ofta att man kunde få rösta på fler än ett. Men jag röstar bara på ett och det nämner jag tydligen aldrig. 
Miljöfrågan är den viktigaste frågan för mig, så därför blir det en grön röst. Klimatfrågan är akut och den måste lösas för att inte många andra saker ska bli mycket svåra för våra barn och barnbarn. Så därför väljer jag ju miljöpartiet. Och så gillar jag mycket annat i deras politik, speciellt hållningen flykting- och integrationsfrågor. (I en mätning var MP det parti som stod värderingsmässigt längst bort från SD. Det kändes helt rätt.)

Sen tycker jag MP skulle kunna utveckla sig när det kommer till att sätta frågor kring jämställdhet, jämlikhet och diskriminering i ett strukturellt sammanhang. Det är ju andra partier bättre på. Och flera andra partier har också ambitiösa miljöprogram. Men inget annat parti sätter miljöfrågan allra högst upp på agendan och det behöver jag, jag vill inte behöva lösa klimatfrågan själv. 

Vill du diskutera politik? Åh, det vore jätteroligt!