Özz Nujen skänker 100 000 kronor till Feministiskt initiativ.

Fi berättar på Facebook att komikern och feministen Özz Nujen ger 100 000 kronor i bidrag till partiets valfond. Jag är för en feministisk politik och tycker bidraget är jättekul. Det är svårt att inte gilla Fi. Sen läser man i kommentarerna till inlägget och herregud, det är som att det är 1996 igen och man går i högstadiet där debattvågorna svallar kring varför det måste heta FEMINISM. Kan det inte heta humanism istället? Eller jämställdist? Jämställdhet ska ju faktiskt gå åt båda hållen. Det är ju inte bara kvinnorna som ska få jämställdhet. (Ska kvinnorna ta över allt nu eller?)

Och de arga männens kommentarer är som en återupprepning av alla konversationer man haft med puckade expojkvänner för eoner sedan, i ungdomen, som man med lättnad och lycka lämnat bakom sig. Och glömt. Stängt dörren till alltså, för att man är klar med dumheter.

Jag har alltid varit feminist, alltså, sedan jag fick reda på att feminism fanns. Det har aldrig funnits någon konflikt kring det. Jag tycker det är lite dumt att låtsas som att negativ särbehandling på grund av kön drabbar män lika ofta som det drabbar kvinnor. Det känns ju rätt tröttsamt att diskussionen fortfarande står och stampar där. Och på andra ställen, där man hänger upp sig på meningslösa runtomkringfrågor. Som att i en diskussion om konventionen för mänskliga rättigheter outtröttligt gnata om utformningen av Förenta nationernas logotyp.

Nyheten på feministisktinitiativ.se