Rårakor

har jag också gett mig på. Skillnaden mellan såna och raggmunkar är att man måste kunna magi för att få dem att hålla ihop i pannan.

Kommentarer

Unknown sa…
Nejdå. Ingen magi. Knepet för att steka riven potatis i rårakor ligger i att forma den i början. Tunnare rårakor går ofta bättre än tjockare.
Pytsa i lagom mängd avrunnen riven potatis i en hög i en väl infettad stekpanna. Pressa först i mitten med stekspade så att du trycker ihop högen. Pressa sedan varvet runt med stekspaden, ungefär som visaren på en klocka. När undersidan har bra stekyta och hänger ihop vänder man enkelt på rårakan och steker andra sidan.
Malin sa…
Ha! Men du, då ska det väl vara finriven potatis, eller? De jag har sett på bild ser ut som värsta pannkakan. Jag har trott att det var en konspiration.
Malin sa…
Och PS: TACK för det jättebra tipset!
Unknown sa…
Sent svar: nej, grovriven funkar fint, bara man tryckt ut lite vätska först.