Såkallat störiga saker.

När man pratar skönhetsideal. Folk vet förstås att idealen är kulturellt påhittade och har varierat mycket genom tiderna. De kan ju variera jättemycket mellan olika delar av världen idag också. Men förstås stöter man på den som inte kan acceptera att den påverkas av sånt. Den menar att den bara gillar det rådande skönhetsidealet för att "den är sån".

STÖRIGT!!!

Som hår i armhålorna på kvinnor. Man ba för på 1800-talet var det inga kvinnor som rakade sig, alla hade hår och ingen tyckte att det var äckligt. Alltså folk tänkte inte ens på det!
Störig person: "Nja, men jag skulle nog ändå ha tyckt att det såg ofräscht ut."
Man ba: "Nej, det skulle du inte, du skulle inte ens ha kommit på tanken fattar du väl. Skönhetsdrottningar likväl som folk på ålderdomliga pinupfoton, alla hade hår under armarna, ingen brydde sig om det, för skönhetsnormen innefattade inte hårlöshet då."
Störig: "Nä, för jag har alltid tyckt att hår under armarna på tjejer ser äckligt ut. Det är min smak. Det skulle jag ha tyckt även om jag levde på 1800-talet."
Man ba, ja, du skulle ha varit den enda i hela världen som ba Men Asta, har du hår under armarna? VRÅÅÅÅL! Ta denna rakkniv och uppfinn en ny look som just jag kom på för jag är inte en del av en kultur, jag är en unik hårhatande individ! Jag föddes biologiskt hårdkodad naknaarmhålorsexuell! Jag är inte en del av erat feminazi-system *kastar pappmugg*

Kommentarer

Unknown sa…
What? Hade di hår på pinup-bilder? Har för mig att jag läst att raka-bort-allt hår trenden kom till under första världskriget, då gilette behövde sälja mer grejs och fick dom första kvinnliga filmstjärnorna att raka bort håret.
Längtar tills all slags kroppsbehåring blir normaliserat, att man inte höjer ögonbrynet eller ens tänker "Woho, well Done", när man ser någon med kroppsbehåring på "fel" ställe. Det är så jävla sjukt egentligen.
lmd83 sa…
Jaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
Malin sa…
När jag gjorde efterforskningar på armhålehår kom jag till en kul sida där en kvinna beskrev hur det hela tog fart runt 1915, det stämmer ungefär med första världskriget. (Jag skriver ju om 1800-talet som ett hårigt århundrade i texten. Ursäkta om jag använder uttrycket pinup fel. Jag menar NAKENBILDER.)
Hur som helst var det 1915 som den första filmen kom där kvinnor hade rakade armhålor, i en rulle om kvinnor som badade badkar.

Imd83: Ha ha! :D
Unknown sa…
Ok! Fattade litte fel med pinupen och kopplade direkt utan att passera gå till 50-talet.
Malin sa…
Ja, såklart du gjorde, jag skulle ha sagt vad jag menade, PORR.
Malin sa…
HÅR-PORR!!!