Spritt om barnet.

Igår när jag slutade gick jag till stans mesta kinarestaurang och mötte man och barn. Vi åt middag där. C var på topp. Hon och N hade varit på stan tidigare och köpt nya galonvantar och en keps åt henne. Hon var mycket förtjust i den senare.
"Titta mamma, en kep! Vad cool jag är!"
C har alltid gillat att äta ute av någon anledning. Hon åt korv med pommes och kinamatrester och skrattade och skojade. När vi betalade fick hon en klubba av personalen och då höll hon på att smälla av.

Genus

Tidigare hade C liksom svårt att se skillnad på män och kvinnor, kunde titta på en modellbild i en tidning och säga att det var en gubbe till exempel. Men sånt verkar hon ha gjort sig en uppfattning om nu. I boken Leni är ett sockerhjärta förekommer till exempel ett heterogent tantgäng där en av tanterna har kort hår och skjorta, den uppfattar C som "en pappa".
Hon påstår sig vilja ha långt hår. (Vi hade funderat på att klippa henne kort. Herregud, hon är redan så söt att hon kommer att få höra det till leda, så en kort frisyr kan ju närmast ha en skyddande funktion, utöver att det är praktiskt.)
Det här med snopp och snippa är jätteroligt att prata med henne om nu. Hon har så svårt att ta till sig att vissa inte har någon. Snippa, alltså. Vi har gått från att jooo, pappa har visst en nippa, ha ha! Till:
"Pappa har en nopp. På nippan."

Kommentarer

Unknown sa…
Lite intressant hur en resonerar om barns hår. Jag klipper ju asmånga ungar och samma argument används alltid till pojkar "han blir så varm". Medans flickor ska ha lång hår, punkt.
Rent praktiskt så är det ju bättre med en korthårig frisyr på typ alla barn då det fastnar massa mat och annat äckel, det är ivägen lixom.
Malin sa…
Jaså minsann! :) Mycket mysko att det har slumpat sig så att just gossarna är varma i huvudet. Ja, svett och mat i håret är ett dagligt problem för vår långhåriga dotter. Hår är fint, men det är ju skevt att just flickebarn alltid i första hand ska vara fina så nu blir jag skitpeppad att klippa av barret på den lilla.
Unknown sa…
Do it! Tänk lite skorpan i bröderna Lejonhjärta, den frillan är helt unisex plus att man får bort allt hår från fejset! ;)
Malin sa…
Åååh! :) Tack för tips!
Frida sa…
vi får inte klippa Grim. Nix, nej. Han ska ha långt hår, som han säger. Har ingen aning om varför men vill ungen ha långt hår så ser jag ingen större fara med att låta honom ha det :) Grim har kommit på det där med snippa och snopp nu. Visst har han vetat en längre tid att han har en snopp, att pappa har en snopp och att mamma har en "fifi" (som vi kallar det) men det är inte förrän dom senaste dagarna som han har börjat peka ut det åt mig. "Mamma..."
"Ja?"
"Du har en snippaa!" (föreställ nu intesivt fnissande här och ett lätt skälmaktigt leende ;))
Malin sa…
Ha ha ha ha! :D Goa Grim! Dessa barn asså!