Res i takt med själen.

Jag sitter i kupén och reser genom Sverige. Är kvar i Norrland fortfarande och har passerat en massa småorter, Älvsbyn, Jörn, Bastuträsk och Vindeln. Det jag såg kändes som hemma rätt länge med tanke på Ns ursprung i Västerbotten. Något annat man ser är att en del av de små orterna är förfallna och ger ett övergivet intryck, en speciell känsla.

C har varit förkyld och hon och jag var hemma tillsammans igår och idag. Den här dagen var så fin att jag blir mjuk vid tanken. När vi tog en paus i soffan framåt tretiden ville jag fota henne, men jag hade inte mobilen tillgänglig. Jag tog en bild med Minnets kamera: hon hade på sig orange tröja och turkosa mjukisar, såg ut som min kusin Sussie eller mig när jag var liten, fast med ljust hår. Ena fingret var inne i munnen, hon såg ut att vara lite sömnig i smyg och var helt uppslukad av Alfons Åberg på teven. Två, snart tre år är hon. Det var väl då jag förvånat tänkte att jag just haft den bästa dan i mitt liv och blev rörd.

Sen kom N hem och han och C körde mig till tåget.