Restaurangportioner, fortsättning.

Hanna hade en bra poäng när det gällde sås angående min fråga om restaurangmaten. Så här känner jag:

Jag upplever att det är för stora portioner på alla "normala" ställen. Alltså kinaställen, ölkrogar som Bishops arms och Allstar, restaurangen som finns på ens hotell, många lunchställen samt förstås pizzerior - regeln är att det känns jobbigt när maten kommer in för att det är så mycket. Och särskilt om man gjort misstaget att beställa nåt med kött. Då är det ett skrämmande stort och tungt köttstycke/en tre meter hög burgare, plus potatis OCH coleslaw. Och så får man kämpa i sig köttet pga att någon har dött för att man ska få den maten och att det vore hemskt att lämna. Sedan är man förstås vansinnigt mätt och petar i sig pommesar för att man har betalat för dem. Det känns så "slösigt".
Gillar: bufféer, ställen där man får välja portionsstorlek, alltså hamburgerrestauranger och vissa ställen där de har hittat på en lagom lunchpasta.

Kommentarer