Vi hade

varmt och soligt väder varje dag. Tack gode gud. I Luleå var det ovanligt kallt för säsongen. Cirka 6 grader morgonen vi åkte. Vi var jag med familj, mina föräldrar och min syster med hela familjen. Syftet var att fira pappa som fyllde 60 år. Det var jättehärligt att få hänga med familjen.

Jag älskar värme. Fatta det bräckliga och efterblivna ljudet som en nordisk turist ger ifrån sig när den sträcker ut huvudet ur flygplanet och blinkar mot Mallorca, fiskblek efter den långa vintern. 

Vi bodde på ett barnvänligt hotell som hette Viva Palmanova, eller var Palma Nova två ord? Nu har jag glömt det igen. Det var iallafall utmärkt. Vi solade och poolade, åt hotellfrukost och C fick mängder av engelskinspirerad friterad mat från barnmenyerna (pizza med strips, någon?), vi kollade Palmas akvarium vilket gjorde mig kluven pga dokumentären Blackfish, men var underbart för både mig och C som var fascinerad. Utanför själva fiskstället blev hon också fascinerad av en hoppborg där hon spenderade en längre stund och som vanligt avslutades dagen med en pulserande värmehuvudvärk (jag hittade aldrig nån snygg solhatt).

Återkommer.

Kommentarer