Googlar "musbajs".

Vi är i sommarstugan. Igår reste vi. Det tog sin tid med packning och diverse stopp. Jag kände mig sjuk i kroppen och hade ont i halsen. När vi kom fram visade det sig att någon, vi vet inte vem (typisk orsak till generationslångt släktbråk), hade käkat mat i stugan och lämnat kvar sopor i sopkorgen som några möss hade festat på under våren. Hur ska jag säga detta? Jag har legat med hela överkroppen inne i ett sopskåp fullt av muslort, sett muslortar lika många som stjärnorna på himlen, städat bort dessa, samt liken efter två förövare som hade fångats i en hink. Jag var stolt över mig själv efteråt.

I en lite desperat stämning grillade N middag. Vi åt och N gick därefter ut för att snickra ihop en toalösning åt oss. Ja, vi hade åkt ut utan att ha ordentlig toa färdig. Planen var: vi åker ut, sedan håller vi oss tills N byggt dass. Planen lyckades.

Ja slocknade med C vid nio med mitt halsont. Sedan vaknade jag klockan fem och gick ut i morgonen och invigde dasset. Morgonljuset, doften av sjön, himlen. Vilken underskön lycka. Värt allt tjorv.


Kommentarer