Lycklig.

Det har regnat och åskat en del. Sjön har enligt rykten århundradets högsta temperatur. Inte konstigt att det är så lockande och skönt att bada och tvätta sig i den. För det har funkat bättre än ever att inte ha tillgång till rinnande vatten här. 
Dricksvatten tar vi i dunk från en källa. Det är iskallt en halv dag.

Något av det finaste jag vet är att se C leka med sina kusiner, tremänningar och bonuskusiner. Jag är ledsen att vi träffar Ns släkt så sällan, men nu är vi ju här.

Idag hade vi tänkt åka till Lycksele och gå på djurparken. Men N vaknade med halsont och hade hört att det skulle bli regn, så vi stannade hemma. Stämningen var härligt seg. Efter sovmorgonen samlade jag ihop mig för att gå ner och diska vid vattnet. I en mjärde bakom bastun upptäckte jag en fångad gråsparv. Efter flera förslag från min sida om hur den desperata fågeln kunde ta sig ut, som inte gick hem, agerade jag djurrättsaktivist med en avbitartång och skapade en ny liten dörr åt fågeln, och eventuellt fiskar som senare kommer att vandra in i fällan. Men man måste väl ge fiskarna en sportslig chans, tänkte jag.

Sen diskade jag. Sen åt vi långsam, fridsam frukost med kokt ägg och korsord. Sen kom össregnet. Jag och C lekte och N spelade datorspel medan det dundrade mot taket. Efter en och en halv timmes lekande var jag störtless på snart-treårings-lekar. N och C gick ut på upptäcktsfärd i de blöta omgivningarna och jag ritade. Jag kände mig mycket uppfriskad efter det. 


Kommentarer