Att lämna är inte min grej.

Har slagit fast det idag.
Cs gamla dagis fick stänga på grund av mögel, en historia för sig. Idag var hur som helst säsongens första lämning för min del, i de nya fina lokalerna någon kilometer hemifrån. Under sommaren är planen att familjen transporterar sig med cykel, och att hämta från förskolan, vilket jag har gjort onsdag och torsdag, har funkat jättebra med C i cykelvagnen. Du vet, lyckligt barn, idel kramar och stressfri hemfärd i skön lunk över backar och bulor.
Men IDAG. Allt vad morgonstress heter kom tillbaka som ett disktrasa i fejset. Barnet var jättetrött och ledset. Hon ville inte stiga upp, hon ville inte gå, bara hänga i famnen som en mindre apa. Jag visste inte hur lång tid cyklingen skulle ta och stressade ut oss på färden så fort jag kunde.

Jag har inte varit med om maken till trögcyklad sträcka. Är det fler backar på vägen till förskolan än ifrån? Jag återfick den panikartade, gråtfärdiga känslan från livets gymnastiklektioner då jag överväldigats av fysisk ansträngning. Under tiden gjorde C små konstiga ljud i vagnen, som gnäll eller gråt. Jag blev så orättvist irriterad, jag ba vad är det? Är det något fel? Men vad ÄR det?
Jag anlände genomsvettig till förskolan prick klockan 08.00, då frukosten börjar. Då upptäckte jag. Att jag hade glömt att sätta på barnet... skor.

(Suck.)

Herregud.

Jag var stressad. Grejen är att jag bar ut C till vagnen, eftersom hon inte ville gå. Och till mitt försvar har vi lämnat huset med C utan skor mer än en gång i sommar. Det är ju sommar. Så... ja. Men jag är uppenbarligen... kanske en laid back förälder? Jag försökte uttrycka mig positivt där. Sanningen kan ju lika gärna vara att jag är ett slafso. Den lilla skofadäsen löste sig med hjälp av låneskor från utklädningslådan. Ja C, du får ha bjällerförsedda gycklarskor idag, tacka mamma.