CV

Som kommunikatör, vad är mitt jobb? Ja, om jag är kommunikationsansvarig under omorganisationen är det inte att vänta på att chefen vill sätta ut en nyhet på intranätet. Jag finns inte för att ta anteckningar och att vänta på information och instruktioner. Som kommunikatör måste jag ta mitt ansvar, ge råd och dela med mig av min kompetens kring hur vi bör kommunicera.

När man sitter i ett sammanträdesrum och börjar planera ett rent kommunikationsprojekt, som en film eller en mässa, är det vanligt att man hakar upp sig i teknik, effekter och ytligheter. Det är att börja i fel ände. Att babbla om olika specialeffekter där filmtiteln flyger in över bildskärmen på olika sätt de första tjugo minuterna av mötet är ett meningslöst sätt att börja filmprojektet. Det första mötet måste handla om vad vi vill sända för budskap. 

Vad vill vi att mottagarna ska känna när de har sett vår rekryteringsfilm eller besökt mässmontern? Vi pratar om att locka in folk i vår mässmonter med godisar och pekskärmar, innan vi ens har bestämt vad syftet är med att få in dem i dit. Vad var det vi ville få ut av kontakten med besökarna?

Kommentarer