Frukt och politik.

Igår morse fick jag en banan av en folkpartist. Idag fick jag äpple från fackförbundet Kommunal. Jag vet att miljöpartiet också har varit ute och gett bort frukostpåsar i veckan till cyklister. (Övrig nämnd frukt delades ut till bussresenärer.) Det här får mig att fundera över hur stor effekt såna insatser har i valet. Om jag går till mig själv, som inte tänker rösta på folkpartiet och speciellt är missnöjd med deras obefintliga miljöpolitik, så tyckte jag att folkpartisten var trevlig. Han försäkrade också att bananen var ekologisk när jag frågade.
Tanterna från Kommunal hade budskap på sina fruktpåsar: "Rösta för välfärden 2014". Inuti fanns en liten text med citat från en timmis inom hemtjänsten: "Vi utnyttjas maximalt och har inget mänskligt värde" etcetera. Höll på att börja gråta av rörelse. Men då är jag ju redan med på tåget.
Jag antar att det för partierna och lobbyorganisationerna handlar om att bygga relationer, visa att man finns och hoppas på att allting någonstans ska bidra.

Ps. Är lite förvirrad över det här med fackens inblandning i partipolitiken, hur funkar det? Och herregud, vilken sida står mitt fack på? (Ja, jag tog mig i kragen och gick med i DIK för ett tag sedan.) Ds.

Kommentarer