Morgonen efter dagen efter.

Fyragradig dagg i gräset. Är i fas med hösten igen. Vädermässigt, alltså.

Igår just innan lunch var jag ute och affischerade för Norrbottens hållbarhetsvecka (du vet, gnetar på i det lilla) och ramlade in i några grönröda människor. Vi åt lunch och det var skönt att kollektivt dela på chocken över valresultatet.
"Jag går och räknar folk på gatan och vid var tionde tänker jag, där är en."
"Jag med!"

I Luleå var det ju "bara" runt 10 procent som röstade på Sverigedemokraterna. 
I min valstuga röstade hundra personer på dem.

Jag vet att 87 procent inte gjorde det, men jag tycker det är en lite löjlig grej att klamra sig fast vid. Hur länge ska vi hålla på så? 

Henrik Schyffert skrev en väldigt delad statusuppdatering om att SD borde få stå till svars för all sin politik nu, inte bara invandringspolitiken. Frågor om infrastruktur i mindre städer etcetera. Jag känner likadant, SD är så stora nu att de ej längre kan kalla sig underdogs. De har till exempel ingen miljöpolitik, inte ens några löften. När de synas är de totalt ansvarslösa och oseriösa. Det de vill får negativa effekter för alla, inte enbart grupper av oss.

Bussen är framme nu, vi hörs.

Kommentarer