Jag har fått höra

cirka tjugoåtta gånger att jag borde göra en sak. Den saken är: skriva en barnbok.

På sätt och vis passar det mig bra, eftersom jag gärna skulle illustrera barnböcker. Men jag har ett par problem med uppdraget. Jag har aldrig skrivit något för barn och den grejen känns som något mystiskt, som att jag måste ha en speciell ton i skrivandet som jag inte vet hur jag ska närma mig. Det andra är att det inte kommer naturligt för mig att skriva historier. Den pålästa säger nu men Malin, du har ju skrivit en hel seriebok. Ja just det, men du vet ju att varje serie är tre rutor lång. En gång var jag på en föreläsning om serier och dramaturgi (på konstfack!) och han som höll i den sa att en seriestripp inte har någon dramaturgi, den är nämligen inte en berättelse, den är ett skämt. Jag är bra på att skriva skämt.

Så att utgå från att jag måste "skriva en spännande historia" har känts svårt och lustlöst. Men igår fick jag lust. När jag kom på att man kan utgå ifrån bilderna istället. Jag blev sugen på att göra en lång berättelse där jag förmedlar följande:

Strålande självkänsla
Tillåtande
Självtillräcklighet
Barnslig, äkta njutning med choklad, sovmorgnar etc
Ensamt mys
Att ha hamnat rätt
Glädje
Att låta sig försvinna i sitt intresse
Unn
Oskyldigt, skuldfritt lyxliv
Att DU ÄR OKEJ och fullständigt fullkomlig och awesome precis som du är och att detta är så självklart för dig att du inte ens har reflekterat över det för att du har så roligt.