Nöjesliv.

I lördags var det dags igen för den utmärkta umgängesformen pyjamasparty. Jag och familjen sov över hos min syster. Så himla fint och kul både för barn och vuxna. C och lilla F försvann och lekte tillsammans hur länge som helst. Och det är så mysigt att vara hemma hos folk på kvällen, liksom. I pyjamas.

Idag fick jag ett mejl från en närstående som inbjöd mig till en festlighet. Inbjudan lät så här: Välkommen på julfest! Vi träffas kl. 16 för mingel innan vi bussas iväg till destinationen Knökläjarka. Tag med egna varma skor. Innan middagen blir det ombyte till dräkter som Knökläjarka tillhandahåller och vi tävlar i skotercross.

Jag berättade för min närstående att jag tackar nej, på grund av att festen lät helt horribel.
Ska nu lista de ord i inbjudan som fick mig att tacka nej:
mingel
bussas iväg
Knökläjarka
Varma skor
ombyte
dräkter
tävlar
skotercross

Jag bara NI HAR JU SAMLAT ALLT DET VÄRSTA I HELA VÄRLDEN och kallar det för en julfest!

Alltså, jag förstår att de flesta som går på den festen kommer att ha jätteroligt och det här handlar inte om värderingar från min sida om hur andra gillar att roa sig. Men jag personligen upplever sakerna ovan som motsatsen till ett nöje.

Nu ska jag göra en lista över ord som gärna får finnas på de inbjudningar jag tar emot:
välkomstdrink
hemma hos
soffa
påtår
altan
chips
film
närstående
kanapé
öl
pyjamas

Gud ja.