Skönhet.

Igår gick jag förbi en skönhetssalong och såg en skylt:
"Fight aging, fight it hard".
Jag ba, det där är den totala motsatsen till min livsfilosofi. Min syn på livet såväl som utseende och åldrande är typ följsamhet, hållbarhet, naturligt. Följ med istället för att kämpa emot. Jamen herregud, vi är väl vuxna här. Du är en människa, inte en dörrmatta som industrin ska torka fötterna på, ta på dig nåt bekvämt och se sur ut.

Vi har varit utan reklamteve i ett och ett halvt år. Jag har inte märkt någon speciell effekt. Kanske att när jag kommer i kontakt med offentlig reklam som handlar om bantning/skönhet för kvinnor upplever jag budskapet som omoget. Reklamen har inte förstått att jag är vuxen och att jag inte på något sätt... alltså, det finns inget... Alltså, den där pappdockan med en tjej som står och ler inbjudande i en röd klänning med sin lyckat smala midja har så lite att göra med mig att jag bara höjer ironiskt på ögonbrynen. Jag anser även att dockan bör kastas i en sopkontainer.

Tycker i allmänhet att kvinnor hindras att bli vuxna genom våra skönhetsideal. Vi ska hänga i skyltfönstret på Lindex med våra söta rumpor, oavsett ålder.

Så mina sista ord om skönhetssynen är väl ett stort Fuck you.

Kommentarer

Frida sa…
Väl talat! Vi har varit utan i ett år nu och inte fasen saknar man reklamen. Så jag är med dig: Fuck You skönhetsindustrin!