Söndagen.

I söndags hade jag sovmorgon. N och C steg upp strax före åtta och jag låg och drog mig till halv tio ungefär. När jag kom ut åt jag och N frukost och läste tidningen. Vi läser DN. Det är för att det tyvärr inte går att vara utan DN. Ofta leder läsningen till att någon av oss känner känslor eller ger ifrån sig ett frust och börjar läsa högt. Ibland är något inom debatt och opinion så upprörande och man måste börja gå omkring och veva med armarna. Obs att jag inte läser Hanne Kjöller. Det är ingen idé.

Det hade snöat. Jag log för mig själv och drog fram de snowjoggers jag förberett tidigare. Jag och C lekte i snön och åkte en liten premiärtur med det hon kallar för sin "bobby". N städade på gården. Jag och C gick in och gjorde lunch, det fanns tre överblivna hamburgare i frysen och exakt tre hamburgerbröd.
- YES!!! vrålade jag och gjorde målgest.

Vi åt, sedan ville C leka pirat och det gjorde vi. N började förbereda middagsmaten som var ekokyckling i ugn. Jag gick ut och fixade lite grejer som behövde göras. När jag kom in föreslog N en lugn eftermiddag med film. Jag skrek YES!!! och gjorde målgest.
Vi såg nån film som hette Herr Peabody och Sherman. Kristian Luuk gjorde rösten till en hund som hade en tidsmaskin. N somnade, C tappade intresset. När N yrvaket vaknade en timme senare satt jag ensam framför teven med tårarna rinnandes och ba
"Den var jättebra!"

Sen käkade vi kycklingen tillsammans med vitlöksyoghurt, kålsallad, varm rotsakssallad med rödbetor och morötter och sky.

Kommentarer