Att vara vuxen.

Följande grejer förknippar jag med "vara vuxen".
  • Ha barn
  • Köra bil
  • För kvinnor: Ha en förlovningsring med sten och en slät vigselring på fingret (jag har inte det)
Vissa säger att dricka vin är att vara vuxen, att det är en sån grej de förknippade med vuxendomen alltså. Men jag vet inte. Jag tror allt jag kopplar till vuxenhet har att göra med ansvar, ordentlighet och trygghet. Jag dricker inte vin på grund av dyspepsi, men mina älskade unn med Mariestad (ah, deras härligt spritiga smak, önskar ju att jag vore sponsrad av deras folköl) ser jag som kul och ungkarlsaktigt.

En bekant sa att när du flyttar till bostadsrätt blir du en annan, du måste ha fina gardiner. Det drabbade mig inte. När jag flyttade till huset sa hon att nu kommer du bli varse att det går INTE an med vilka gardiner som helst. Men jag kom på en sak, jag är "konstnär". Därför gäller inga såna regler för vår familj, jag kan göra vad som helst, ligga på golvet och äta köttbullar. 

Kommentarer

Unknown sa…
ETT glas rödvin (som passar) till maten är jävligt vuxet. Vitt vin känns väldigt 25 år och försökte bli vuxen men hällde i sig två flaskor på en timme. Jag kände en väldig vuxenhet när jag insåg att jag hade en allvarlig diskussion i över en timme som handlade om växter/blommor/trädgård. Hehe
Malin sa…
I duellen vin vs öl tycker jag vin är vuxenpoäng, ja. Eller? Är det bara för att jag tycker det är "fint"? Ju rödare vin desto vuxnare/finare hur som helst. Trädgårdsprat i ÖVER EN TIMME, Vuxenpoängometern måste ha sprängts!