Hej!

Dagens humör har varit såsighet. Jag har haft tunga ben samt otympliga byxor hela dagen lång. Möjligen har det hängt ihop.

Vi gick ut en stund medan det var ljust. Det var 22 grader kallt, alltså mycket kallt. Barnet satt glädjelöst på en bob. Vi tvingade henne att leka lite i snön. Jag la mig och gjorde en snöängel, det vill säga vilade, och insåg att himlens vita färg gjorde att det inte gick att avgöra med blotta ögat om man tittade upp i skyn eller på en vägg två meter bort.

C drog fram en jättegammal bakbok ur bokhyllan och hon och jag gjorde den enklaste av alla kakorna i den, nåt med enbart havregryn, socker och smält smör.  Receptböcker från 70-talet var inte som idag. Det är inte en sorts kakor i dem, de heter inte "cupcakes", de har inte glassiga, säljiga bilder. Nä, det är en bok om bröd. Alla slags bröd, från hälsobröd till tårtor, spalt upp och spalt ner tätpackade med recept. Jag vet inte hur många typer av skorpor.

Nu är klockan 21 och jag får ta på mig cashmeresockor och gå och lägga mig, åååh jaaa!

Highfivade mig själv till sömns.