Jul hemma.

C har varit sjuk. Höstblåsorna övergick i en infektion i luftvägarna precis nu innan jul. Vi hade planerat att åka till Malå och fira med Ns familj, men C var för dålig. Så vi gjorde något oplanerat jul i huset helt själva.

Jul hemma, summering.

Kl.09.30: Jag är på väg ut ur duschen när N och C är på väg för att öppna morgonjulklappen och jag vrålar "Vänta på mig! Vänta på mig! Vänta på mig!"

Kl.10.30: N har valt julspellistan Svenska bögar sjunger om gud. Jag slår på Smöriga amerikaner wailar. Hittar inte Klassiska jävla julsånger.

Kl.10.40: "Du N, varför sjunger han inte gejv jo maj hart. Varför sjunger han gäv?"

Kl.11.30: C har saker och ting klart för sig. Som en uppföljning till hennes tidigare yttrande "pirater säger inte förlåt" kommer det nu: Prinsessor städar inte.

Kl.13.00: Jag har stekt pannkakor åt C eftersom hon får allt som kan locka hennes aptit vid sjukdom. N slår på Oh helga natt med Tommy Körberg. Jag blir till ett flytande smör inombords.

Kl. 15.00: Julfika.

Kl. 15.30: Jag smyger ut i förrådet där jag har förberett ett Santa Kit. Med hjälp av dubbelhäftande tejp, bomullstussar, Ns röda collegetröja och en kudde gör jag mig oigenkännelig. Jag lämnar sedan huset via groventrén och bankar på ytterdörren. Herregud, jag tror att ungen gick på det. Det var underbart.

Kl.16.00: Jag har fått paket av tomten och slappnar av med must, DET ÄR FUCKING JUL!

Kl.17.00: N har gjort ett julbord. Jag har dukat. Det är så fint att jag blir mild. C äter älgsalami, menar sedan att hon är mätt och lägger sig på golvet. Det går så bra så.

Kl. 18.00: Vi äter godis och ser på Frost. Jag krampgråter av varje låt.

Kl. 20: Matchande pyjamasar.

Kommentarer

Hoppas liten snart mår bättre... o Go Jul på er!
Henrik Fakir sa…
En modern Julsaga av Dickensproportioner. Hoppas den fortsatta julhelgen bringar tillfriskning.

Många julkramar
Henrik
Malin sa…
Hej och tack Cissi! Hon mår mycket bättre nu.

Tack Henrik, kram och god fortsättning!