Sagostund.

Jag kan bli väldigt jobbig när C, tre år, inte kan somna på kvällen. Den nyaste metoden för att vi ska ligga kvar i sängen är att vi berättar sagor för varandra i mörkret.
Ur barnet kommer det mycket konstigheter, men det går trögt för min del att hitta på berättelser. Jag har stulit inspiration från klassiska sagor, som de tre små grisarna och lilla rödluvan. Igår kväll började jag ta till historier från filmer. Jättesmart idé, tyckte jag. Men det blev som när Henrik Lange berättar historier, som här om Goonies:
"Några barn hittade en skattkarta på vinden. De gick ner i en grotta och hittade skatten."
SLUT!!!

Kommentarer

JennyB sa…
Liknande trick: En kompis fick tv-serier berättade för sig som godnattsagor när hon var liten. Återkommande storys var Knight Rider, Mord och inga visor och Star Trek. ^^
Malin sa…
Mm, bra idé! Förhoppningsvis är det lättare att komma ihåg ett avsnitt man har sett nyligen åtminstone. Jag glömmer tydligen det mesta utom grundhandlingen (som är meningslös att berätta) även om jag tycker film/serie är jättebra.