Smile to a muffare.

Jag måste kommunicera någonting om det här utöver skärmdumpningar av DN:s förstasida. Igår gick jag ut på fejan och det var... Det var inte som efter valresultatet, för då möttes jag av en vägg av svärta och ångest. Alla skrev något om det då. Igår var inläggen som berörde politik glesare. Men vissa skrev saker. Jag reagerade på en vanlig typ av inlägg, och det var de som lydde något i stil med:

"Oj, regeringen = ägda"

Om du skriver en sån kommentar så visar det att du inte upplever dig som en del av samhället. Dina viktiga budskap är att politik är töntigt och du är för tuff för politik. Och det tycker jag är synd.

Så fort man på någon nivå, någon som helst nivå, kanske inte ens via ett medlemskap i politiskt parti, försöker att driva någon fråga... så fort man är engagerad i att något ska gå framåt, förändras, förbättras i samhället... så fort man bara försöker ta någon slags ansvar för det man ser som en positiv utveckling, så blir man jävligt less på såna kommentarer. För det är så fruktansvärt inkonstruktivt. Att skriva "Bra jobb med att göra SD större!!!1" till ett demokratiskt parti på deras facebooksida är att göra sig till en del av problemet och inte en del av lösningen.

Men vad himla bra, Anders Tuffingen Svensson, att du har lösningen på detta med SD! Vad skulle vi ha gjort? Snälla, berätta.

Nä, jag kan berätta. Vad det än var vi gjorde, så var det fel. Allt vi gör är positivt för SD. Att vi pratar om invandring och tar debatten. Att vi inte genomför deras politik. Att vi fryser ut dem. Att vi genomför deras politik. Att Åkesson är frisk. Att Åkesson är sjuk. Nyval. Opinionsundersökningar som visar att de ligger lågt, de har fel. Opinionsundersökningar som visar att de ligger högt, dessa överträffas när folk röstar.

Lite som i en förbannelse som lagts över en av en kacklande kärring i ett spådomstält.

Jag behöver kanske inte gå in på hur jag ser på att alliansen inte vill ha ett budgetsamarbete? Jag tycker det är oansvarigt. Men om det måste bli nyval känner jag mig glad över att ha hört Magdalena Andersson i riksdagens debatt idag, det visar att hon och gänget är redo.

Jag ville säga en sak till. Som jag uppfattar det tycker folk ofta att politik är två saker, tråkigt och svårt. Det är det inte. Jag tycker du kan göra en grej. Det är att bli medlem i ett parti. I'm just putting it out there. Nu är det läge att engagera sig någonstans, på någon nivå, på enklaste minsta motståndets vis. Bli medlem. Vi har kakor.

mp.se/bli-medlem
feministisktinitiativ.se/bli-medlem
vansterpartiet.se/bli-medlem
socialdemokraterna.se/bli-medlem

Kommentarer

Frida sa…
Som alltid så har jag inte upphört att förvånas över vuxna människors förmåga att framstå som småungar i en sandlåda. Att Alliansen vägrar samarbeta ser jag som något jämnställt med en femårings utbrott då denne inte får leka med samma spade som Kalle. Det är ju ändå vårt land vi talar om, som vi alla ska leva i, oavsett om man är med i Alliansen eller inte. Att SD vinner mer mark är mer än skrämmande, jag börjar undra vart Sverige är på väg, vart kommer vi att hamna om SD fortsätter att öka? Går det till nyval tänker jag rösta samma som förra gången, vilket var tvärtemot SD. Enligt min åsikt så är dom fortfarande ett parti med oseriösa rövclowner som inte har något inom politiken att göra.
Nicklas sa…
Halleluja, Frida!
Malin sa…
<3 Frida! Hurra!