Hej, jag heter Malin och jag bor i samhället.

- Nä, sa jag, matt, knappt hörbar och effektlös, när jag läste i tidningen att vi kommer att få intensivt snöfall sex dagar i rad här i Luleå, i medierna kallat supersnö.

För en utomstående går det ej att beskriva snön. Det ståtar berg av snö på vår gata och snön går på flera ställen upp ovanför fönsterblecken på villan. Lastbilar har fastnat, busstrafiken har kaosat och privatbilister kör fast till höger och vänster. Igår tog vi oss hem, jag och C, via bil, med en lättare fastkörning på kvarteret. Hela familjen skottade snö på kvällen, medan det föll mera.
Idag på morgonen grävde jag fram bilen och tog mig lycklig ut på kvarteret. Samhället hade plogat gatan. Alla de större vägarna var plogade. Jag kände tacksamhet. Jag älskar samhället! När jag befann mig på arbetet och C i förskola var jag imponerad över vår bedrift. Och jag hade till och med fått med mig en macka, fatta kompetensen.