Va, ett klässic nyårslöfte?

Ja, faktiskt. Jag beslutade mig för att sluta äta kött och fisk i restauranger, vilket inkluderar kaféer och alla typer av serveringar. Det var min dåvarande chef som påpekade att den som avstår kött för miljön borde göra det just när den är på restaurang, när det är svårt att kontrollera ursprunget. Om man sen äter nån kravmärkt kossa hemma så är det mera uppstyrt. Detta upplevde jag som peppande. För det jag äter ute har varit som en fulig läcka i mina försök till hållbar kost. Hör bara på detta, årets löfte har redan testats vid tre tillfällen: fetaostpirog på Waynes coffee med familjen, quesadillas med ost på O'Learys efter bowling och vegetarisk sushi på Kojis med N idag. Ja, kära nån, jag tycker om att äta ute. Har redan insett att restaurangmat utan kött inte är ett nedköp, njutningsmässigt alltså. Sushi utan fisk är lika gott som vanlig sushi. Jag som har ätit så mycket vegetariskt fattar inte varför jag är överraskad.

(Löftet har ett kryphål: om kött/fisk på menyn är ekologiskt/MSC-märkt så äter jag det. Men då måste jag ta reda på det först.)
(Kryphål 2: När C inte äter upp sin portion och den ev innehåller kött. Då får jag ta.)