Äta miljövänligt i Luleå.

Förutom att jag på grund av en miss åt oxfilé på en konferens har jag hållit mitt nyårslöfte om att äta vegetariskt på restauranger/serveringar om det ej serveras miljömärkt fisk/kött. Det har varit intressant att äta sig igenom Luleå på det här sättet. Dags för lite konsumentinfo.

Följande ställen har miljömärkt fisk alt. ett bra vegetariskt utbud:


  • Waynes coffee (typ fem vegorätter att välja mellan)
  • Sushi bar (miljömärkt lax OCH räkor!)
  • Bishops arms (miljömärkt fish & chips)
  • Nordansmak (har alltid allting vegetariskt samt ekologiskt)
  • Pizzeriorna Mon ami och Musikomat (pizza utan kött är en underbar pizza)
Bubblare: på Kojis sushi visste de inte ifall fisken var miljömärkt, men de har en god vegovariant. 

Alltså, det här med ekologisk kött, jag har inte ens någon förhoppning om det i Luleå. Rätta mig gärna.

På lördag ska jag och N äta middag på Restaurang Luleå i kulturens hus. De har en sån där meny med fyra varmrätter, varav en är vegetarisk och det är: rotsaksbiffar. Jag vet inte, men jag har ju förstås svårt att peppa upp mig inför rotsaksbiffar, så jag hoppas på att rödingen är MSC-märkt. Jag återkommer med rapport.

Från dagens lunch med N på fina Nordansmak.