Snygg och ful del 2.

Fastän jag hade betraktats som icke snygg, kanske ful, under hela grundskolan hade jag kluvna känslor när jag äntligen kunde få den eftertraktade bekräftelsen för mitt utseende. Under en period i sena tonåren använde jag alla medel för att komma nära skönhetsidealet. Smink, kläder, frisyr och hjälpmedel i form av strumpbyxor med korsettfunktion. Jag gjorde mig så docklik som möjligt. Men samtidigt upplevde jag att det var ett spel, det fanns en konflikt mellan hur jag presenterade mig själv och vem jag var. Den konflikten har alltid varit tydlig för mig.

Mitt syfte med att göra mig snygg var att jag skulle få hångla med killar. Men jag tyckte att jag tog bort möjligheten för dessa ynglingar att förstå vem jag var i försnyggningsprocessen. För mig har det handlat om att jag inte för egen del uppskattar att vara sminkad, att sminka som en kreativ process eller nåt annat. Jag tycker om naturligt. Och jag tycker om flamseri och humor. Och jag har alltid upplevt kärnan i min personlighet som en härlig tönts. Att se ut som Jessica Rabbit gick i stick i stäv med det.