Snygg och ful del 4.

Idag har jag skrivit om snygg & ful precis som att snygg är lika med att likna skönhetsidealet och att klä sig snyggt är lika med att klä sig sexigt. Det är ju talande. Det finns ett modeprogram som heter Trinny & Susannah och som handlar om att alla kvinnor ska börja klä sig sexigt. Det finns ingen annan snygg klädstil för kvinnor än den som framhäver dina boobisar, menar programledarna. Sexigt har inget att göra med den klädstil jag har idag och som jag tycker är snygg. Jag är som en automatisk ortodox religiös som sparar lättsamma kläder där min hud syns till hemmet. Av mig själv.

Girl power

- En tjej ska kunna klä sig i kort kjol och ändå få respekt, sa Mel B, också känd som Scary Spice, ungefär 1995. Jag höll med henne. Dessutom ska tjejer få bada barbröstade på badhuset utan att någon ska ge detta mer uppmärksamhet än när Göran Persson gör det. 
- Jag tror inte på att ge andra sån makt över mig att jag inte bär jättetrånga löpartajts på gymmet, sa den feministiska ikonen Linna Johansson. Jag förstår henne. Men jag vill inte. Det sista jag strävar efter i sättet jag klär mig är skicka ut en inbjudan att studera min kropp. Målen med min klädsel är att jag ska uppleva komfort och frihet och möjligen en aning total superhäftighet.

Jag vill bara inte.
Jag vill bara inte.
Jag vill inte.

Kommentarer

Hanna sa…
Fast total frihet tycker jag vore att kunna gå topless utan att känna sig obekväm.
Malin sa…
Ja, det är klart. Jo, så är det. Och jag tycker jag har skrivit båda de grejerna. Alltså, jag tycker det är ett mål att kvinnors kroppsdelar ska sluta vara överdrivet sexualiserade och att de bara ska få vara. Sen måste jag ju personligen få tycka att ingen har att göra med hur min födelsedagskostym ser ut.