Den lilla magen.

Nämen vad är det som står på köksbänken? Är det inte ett litet vattenlavemangskit som N macguyvrade ihop på småtimmarna inatt när C hade ont i magen? Lätt, bara att ta en vattenflaska, lite ölbryggningsutrustning och tejp.

Kära nån, hördu. Vårt barn har förstoppning. Vi har varit ytterligare två nätter på sjukhus sen jag skrev sist. Nu är vi hemma och trodde att det var över, men inatt fick hon ont igen. 
Det är iallafall skönt att veta vad det är och vad som är lösningen på det hela. Jag har för övrigt pratat med både en sköterska och doktor idag som båda tog för givet att vi fått med oss laxermedel hem eller någon slags plan. Men eftersom vi fastnade hos en massa kirurger som hade hakat upp sig på njurproblem blev vi bara utskrivna båda gångerna. Nåja. N är utsänd magmedelskurir idag.

Förstoppning, den vanligaste diagnosen vid magont, ett sånt futtigt men jobbigt problem.

5 grejer för magen:

1. Vätska är A och O.
2. Röra på sig.
3. Fibrer, så tarmarna får jobba.
4. Fett i maten.
5. Inte så mycket vitt bröd.

Kommentarer

Frida sa…
G hade ju hemska problem med magen när han var yngre, han fick laxerande pulver i sin mat eller i sin saft, det hjälpte så där. Men sedan han slutat med blöja har han tack och lov inte haft några problem med magen.
Malin sa…
Det var ju intressant! Vad bra att det gick över.
JennyB sa…
Det är bra att få diagnosen, då kan man jobba åt rätt håll. Läste en hårresande artikel om underdiagnosticeringen av barn m förstoppning i USA. Många får till sist problem med sängvätning och skickas då till psykolog istf att få en magutredning. Tralala.
Malin sa…
Men gud! Ja tur för oss att vi bara behövde vänta några dagar på rätt diagnos :)