Har jag ignorerat dig? Nu vet du nu varför.

Sedan ett par veckor tillbaka råder internetförbud hemma mellan klockan 16 och 20 för mig och N. Syftet är att öka den mentala närvaron med C. Fastän internet inte omfattar allt som kan göra att man blir frånvarande, man kan ju lika gärna läsa i en tidning till exempel, så ger det jättebra effekt.
Även om man inte har lust att leka med barnet, vilket man nämligen inte alltid har, så verkar det vara typ lika mycket värt att bara vara närvarande med på henne. Ur hennes perspektiv, alltså.
Plus att jag märker att vi får mer gjort i form av "saker man gör" och att mobilfriheten har smittat av sig till övrig tid då vi är tillsammans utan att man har tänkt på det själv, för att det bildas nya vanor.
Eftersom jag jobbar mycket just nu (och N med) så blir min tid med C väldigt kort om vardagarna och det här gör att jag maxar den.
Det här är förstås inget jag försöker uppmuntra andra att göra, utan något som vi tyckte behövdes just nu. Såklart är det är jättelätt att avgöra om man har lust att minska sin internetanvändning eller inte genom att känna efter.