Ett par fina dagar.


Vi har varit N-lösa jag och C, sedan i torsdags då han åkte på partikongress och frotterade sig med de bästa delarna ur regeringen. (Jag antar att det är så man gör när man får syn på regeringsmedlemmar alltså, frotterar sig med dem.) Här hemma har vi haft det bra. Treat yo´self, tänkte vi och köpte eko falukorv, som vi käkade i dagarna tre. 

Under helgen var det två kalas. C var bjuden på sitt första kompiskalas hos ett barn från förskolan som fyllde fyra. Barnen åt hundra kakor, fiskade fiskdamm, lekte och bråkade. Vi vuxna åt hundra kakor. 
Igår söndag fyllde min farfar år. På bilden betraktar C intresserat hur min faster gör i ordning tårtan. Cs kusiner kom dit och det blev barn och liv i huset. C och hennes kusin F sprang upp på övervåningen och lekte i rummen och skrubbarna där jag och syrran och våra kusiner brukade leka när vi var små. Det kändes härligt.

Jag har jobbat på hem och gård när tillfälle givits. Efter kalaset igår behövde jag hjälp med att fixa ihop den nya gräsklipparen. Mina föräldrar fick mat i utbyte mot barnlek och gräsklipparmek. Sen klippte min pappa gräsmattan åt oss. Blev så fruktansvärt tacksam.

I morse kom N fram i Luleå efter en natt på tåg. Vi träffades och åt lunch. Under helgen har jag fått intryck från MP-kongressen från N, kompisar på facebook och från media. Det har känts lustigt att vara i kontakt på det sättet med det aktuella inom politiknyheterna. Och inspirerande.

Nu har familjen ätit en soppa som jag lagade till middag och så har N och C gått och lagt sig. Och jag funderar på några gamla chips som ligger i skafferiet.