Den här semestern.

Jo, jag kände ju mycket känslor nyligen under frukosten kring semestern. Jag ska försöka sammanfatta.
Det har varit att göra något helt annat än att arbeta i ekorrhjulet. Det har hänt att jag har tänkt: om somrarna får vara så här är det värt ett jobbigt arbetsår. Det har också hänt att jag har tänkt, till exempel nu under frukosten, att semestern har innehållit för mycket jobb av annat slag. Jag tycker det är en brist att vi får så lite tid tillsammans hela familjen. Jag flaggade för att jag kommer "bli bitter" om vi inte gör något allihopa under de sista dagarna då alla är lediga. N håller på med vår uppfart. Vi hade också fler projekt inplanerade som vi inte kommer att hinna med. Det är också så att villalivet har börjat visa sig till sin fördel. Vi har haft grannbarn i huset som har lekt med C. Just nu är hon ute och leker med en unge. Då upplever jag sköna känslor. Jag har varit igång i en maklig och allsidig fysisk aktivitet hela tiden. Jag springer efter barn, bär barn, gör hushållsarbete, håller på i trädgården, gör cykelturer, promenerar, är med i lekparker etcetera. Det känns mycket sunt. Jag tänker och märker att man säkert blir lyckligare av sånt också. Det var väl Freud, eller kanske Tove Jansson, som sa att det människan behöver är arbete och kärlek. I slutet av veckan hoppas jag att denna familj kan göra en eller två utflykter. En fors, en skärgård eller en loppis vill jag se.