För och emot att skaffa ett till barn.

För är en känslomässig längtan efter en bebis.

Emot är att graviditeten och den första tiden i livet kommer att vara riskfylld för barnet. Att vi inte får några garantier, utan får lov att chansa med barnets hälsa. Att graviditeten innebär begränsningar för mig, påfrestningar för familjen och för min och Ns relation. Att jag kommer att i princip ha en fysisk funktionsnedsättning under graviditeten och en period efter kejsarsnittet. Och allt det vanliga. Att jag vill kunna njuta av livet även efter vår föräldraledighet, när alla ska in i ekorrhjulet igen med förskola och jobb fastän att jag vet att jag trivs bäst med en lugn lunk. Att uppdelningen av sysslorna under kommande semestrar kommer se ut som det har gjort den här sommaren. Att jag vill kunna teckna serier och ge ut böcker och längtar hett efter tid att arbeta.

Tänk att de där känslorna av längtan ändå kommer.

Kommentarer

Apan sa…
Ja det är det som är det jävliga, att en inte får några garantier på att allt kommer att gå bra. Men jag försöker att lita på att sjukvården tar hand om en lite extra, det känns skönt och lite extra lugnande. Men ja, vad ska man säga, följ ditt hjärta, fast det är inte alltid så lätt det heller....
Malin sa…
Tack fina Apan! <3
Anonym sa…
Dela 50/50 är jämställdhet.