Kampanjen i tunnelbanan.

Du vet, den där kampanjen. Jag har följt den på internet och känt sorg. Alltså, jag blir så ledsen. För att partiet som kommer från nazismen bara växer och att främlingsfientligheten och rasismen ökar. Och när jag har sett alla protester och uppslutningen emot budskapet och mot företagets hantering av annonserna så har jag blivit glad, då har jag sett hur folk har gjort motstånd mot ett orättfärdigt beslut. Jag såg en filmsnutt av hur människor rev ned remsorna i taket. Jag fick jag tårar i ögonen av glädje över att så många gick ihop tillsammans, för jämlikhet och solidaritet och i protest mot rasistiska lögner. Vissa har irriterat sig över uppståndelsen och att partiet får ut sitt budskap via alla som gör motstånd. Men en sak jag inte kan gå med på är att den som skriver om, protesterar mot och agerar mot rasismen bidrar till problemet. Det finns inget alternativ till det.

Kommentarer