Cykla.

Har fått nya upplevelser av cyklingen. Har till exempel för första gången i mitt liv upplevt det såkallade endorfinruset som kan komma efter en ansträngning. Att cykla brukade vara plågsamt och likna fysisk smärta och av nån anledning (att jag inte slutade den här gången) gick det över och jag fick se resultat. Det känns underbart att mina ben räcker till för att ta mig uppför backar utan att det gör ont. Jag kollade upp sträckan till jobbet dörr till dörr och det visar sig att jag cyklar 1,4 mil varje dag. Det är väl bra? Jag märker på benen, armarna och fingrarna att jag har cyklat. Det är kul. Känner mig motiverad att testa cykla på vintern också.

Har upptäckt detta: när du cyklar ska du ha frukost i magen och välpumpade däck. Jag cyklar inte för att "maxbränna" utan vill att cyklingen ska vara trevlig. Har funderat på om jag nånsin tidigare tänkt på att ha nåt magen vid mina försök att träna. Undrar om det hade gjort skillnad. Jag har tänket att lite är bättre än inget. Jag läste en fråga i ett träningsforum där en undrade om "att gå ut med hunden var så lågintensiv träning att det var bättre att göra inget alls". Svaret var nej, det är bättre att promenera än att göra inget alls. Herregud. I linje med det tycker jag det är bättre att cykla hem med ananaskaka i blodet än att jag inte cyklar alls.  

Kommentarer