Asylregler.

Hej! Har du tänkt på det här med att jag är miljöpartist och hur det känns för mig med förslaget om nya asylregler?

Jag känner många känslor.
Rädsla. Jag gick direkt in på MP:s facebooksida och ställde mig i duschen av frustrerade, besvikna, ledsna, arga och sorgsna kommentarer. De kom från de som röstat på MP och tycker om miljöpartistisk politik, människor som känner ångest när de ser hur kriget drabbar andra och hur de som flyr kommer drabbas av regeringens förslag. Nu öste de ut sin besvikelse över partiet. Jag känner mig rädd att människor ska tro att jag tycker det här var ett bra förslag.
Chock.
Sorg. Över världens tillstånd.
Besvikelse. Inte över partiledningens agerande, utan över vad förslaget innebär. Nämligen att flyktingar får det svårare.
Vanmakt.

Jag hoppas att fler vill vara med och jobba politiskt. När ska gränsen komma som gör att människor som är engagerade och brinner för rättvisa och solidaritet känner att de måste gå in i politiken?

Jag gick med i MP för att jag kom fram till att om jag vill ha förändring är det mest effektivt att vara med i de rum där beslut tas.

Jag förstår att alla inte vill bli politiker eller engagera sig i ett parti. Men vi behöver de som gör det. Folk uttrycker missnöje och avsky för politiker. Men vi behöver politiker, de är våra representanter. Du kan bli en sån. Du, som är vettig. Det finns många som säger att MP skulle ha sagt nej, protesterat och lämnat regeringen. Jag kan inte tänka mig att MP hade något annat motiv för att stanna än att det hade blivit värre om de lämnade. Om du hade kunnat göra det bättre, så vore det jätte, jätte, jättebra om du var med nästa gång, så du kan göra det då.

Kommentarer