Årskrönika med betoning på personlig utveckling

Tvåtusen "no bullshit" femton tar slut imorgon. Jag har kollat bakåt i bloggen och noterat att jag inte hade några förväntningar på 2015. Jag spådde att det skulle bli ett pula på-år. Men istället har 2015 varit ett personligt succéår för mig då jag har utvecklats och fått något slags konstnärligt genombrott i och med att en kulturfond tyckte om mig. Jag har gjort det här:
  • Tagit styrelseuppdrag
  • Gett ut en bok, Plåstra 2
  • Föreläst för högstadieelever om serier
  • Gått en krävande och utvecklande ledarskapsutbildning
  • Hållit i Serier för klimatet
  • Pratat i radio
  • Fått kulturbidrag och stipendium från författarfonden
Jag har lärt mig några saker.
Av Lena Dunham har jag lärt mig att jag alltid är en hel person. Om någon sårar mig på kontoret så gör det inte mindre ont för att det var på jobbet. För jag är inte gjort av olika fack. Med anledning av det har jag beslutat mig för att alltid vara hela mig, med mina värderingar och känslor, överallt. Det är en frihet.

De tillfällen då jag har blivit satsad på och inkluderad är i feministiska sammanhang. Det är en bra och speciell känsla när någon i en ledarroll visar att de ser potential i en och lyfter en. Det har hänt mig i Dotterbolaget och i Miljöpartiet och det har varit när kvinnor lyfter kvinnor. Det här innebär att jag i min tur har i uppgift att lyfta andra kvinnor.Jag har lärt mig att konflikter är bra och att undvika konflikter är destruktivt, att det är normalt att ha konflikt på grund av att en är människa och att jag inte behöver vara rädd för nästan nånting om jag vet hur jag ska uttrycka mina känslor.

Stipendiet från författarfonden var speciellt, därför att den titel de har tittat på är Plåstra 2, den ännu bättre boken. De har baserat sitt beslut om arbetsstipendium på min humorserie. Detta har hänt och kan aldrig ohända. Det är stort.
N sa: "Vad glad jag är att någon annan än jag säger att du är bra."

Jag och N har jobbat mycket. Det är inget jag har lärt mig. Det är bara något vi har gjort. Jag har önskat mig mer tid med C. Nästa år blir ett annat år, med mer skapande och mer familj. Tvåtusen "JA" sexton.