Lägesuppdatering.

Va?
Jo. Vi har varit på en jättetrevlig lilla julafton hos min svärmor i Malå. Vi träffade hela Ns syskonskara och Cs kusiner. Man har en trevlig ingift släkt. Vi var där lördag-söndag.

Vår bok och jag. I förrgår kväll gick jag i barndom medan jag försökte producera en duglig tryckfil med Jag vill inte göra slut till tryckeriet. Igår fick jag iväg filen, tung som en däckad kulturgubbe. Vi har kommit ett steg närmare leverans.

Jag har kommit på att serier har flera fördelar jämfört med vanlig litteratur, till exempel att de ofta är lättlästa, talspråkliga, pedagogiska och direkta. Det tycker jag är ett bra medium att lära sig språk med. Serier är också en ingång till kulturen på ett kul sätt. Jag började mejla runt till skolor med svenska för invandrare och nu har jag skänkt 274 exemplar av Plåstra 2, den ännu bättre boken, till studieförbund och kommunala skolor i Stockholm, Västerås, Luleå, Uppsala och Skåne. Vissa skolor ville ha något ex till sitt biblioteket, andra en klassuppsättning eller flera. Det känns väldigt bra och roligt.

Det är snart jul. Jag och N tar inte ledigt något extra, utöver de röda dagarna. Men det ska bli fint att vara hemma lite. Nästa år är ett nytt år. Tvåtusen ja sexton.

Kommentarer