Vad har hänt i helgen då?

I lördags deltog jag hela dagen i extra årsmöte och styrelsemöte med MP Norrbotten. Vi hade en föreläsare där, årets miljöhjälte Mats Karström. Han har på eget bevåg, tillsammans med en grupp ideella biologer, sett till att över hundra urskogar i Norrbotten har skyddats från avverkning.

Urskog är såna skogar som har fått vara ifred i tusentals år. Förut lärde man ut att det inte fanns urskog i Norrbotten, men det var bara för att ingen hade tittat efter. Det är ett problem att de kommuner med störst yta och få invånare inte har kommunekologer. Det har lett till att mycket skyddsvärt har blivit till kalhyggen. Men när Mats berättade om de olika reservaten och skogar som varit ifred sedan isen försvann för 10 000 år sen blev jag mjuk inom mig. Skrev upp namnen på olika reservat med roliga samiska namn.

På lördagkväll var N på fest och jag hämtade C hos mina föräldrar. C har haft tjorvigt med förkylningsastman. Hon hade heller ingen lust att somna på kvällen. Jag hade huvudvärk efter att ha tänkt för mycket, men vi somnade till slut tillsammans vid 22.

På söndagen skrotade vi. Småstädade. Pysslade med piprensare, målade med vattenfärg och läste tidningen. N som var trött efter att ha haft roligt såg till att ge familjen lunch och middag. På kvällen åt vi baconlindad kycklingfilé med ugnsstekta rödbetor och svampsås. Slut på dagbok!

Kommentarer