Batterier.

När jag gick mellan bussen och kontoret idag, i milda 25 minusgrader, såg jag himlen skifta i guld och rosa bortom kyrkbacken. Jag blev glad. Nu kommer ljuset tillbaka.
Det har varit jättekallt i några dagar och ska tydligen fortsätta med det. Fastän jag värdigt tackar nej till temperaturer på 25 minus och under, är det ändå välbekant och på ett sätt mysigt med kylan mot kinderna. Det påminner om när jag var barn. Jag får faktiskt lite lust att sjunga julsånger.

Igår när jag skulle hämta C från förskolan hade vi bil, eftersom N haft ärenden på lunchen. Under vägen från stan hade den fått regelbundna motorstopp. Fastän jag stal el från en stolpe utanför förskolan och hade motorvärmaren igång gick bilen inte att starta när vi skulle hem. Lyckligtvis hade N fått någon deal av bilverkstan en gång med ett avtal om assistans. Med hjälp av Martin från Luleassistans kom vår bil igång igen och efter någon timme var den hemma och N med den. Vid det laget var jag och C redan inne i försök med att laga en fiskgratäng. Efter ett antal experiment kring att riva ost lyckades försöken.

På kvällen fick jag ont i magen och huvudet och gick och la mig före C. Lite senare damp hon ned i sängen och vi lyssnade på några sagor med dagspöket och småpratade.

C berättade om att hon ska bli vuxen och att detta är vuxensaker som hon vill göra:

  • Dra upp rullgardinen
  • Sova lugnt och stilla
  • Äta med vuxenbestick
  • Ha mycket vatten i glaset som vuxna
  • Föda en bebis

Sen somnade vi.