Fler noteringar från vintern 2016.

Senare under min födelsedag åkte N med lilla C till hälsocentralen och fick remiss till barnakuten. Doktorn misstänkte lunginflammation. Jag följde med till akuten. C fick inhalera ventoline i akutrummet. Hennes syresättning var lite låg, men den är ju faktiskt ändå okej, jämfört med hur det var när hon var mindre och fick det jobbigt. 94 procent syresättning hade hon på hälsocentralen och akuten. Det var doktor Lina vi träffade, hon lyssnade och klämde och kände på C. Hon trodde inte att det var lunginflammation, utan ett virus (influensa? reds. anm.). Men C var medtagen och lite uttorkad.
Vi blev inlagda. C fick inhalera var tredje timme, det var mest ventoline, men ibland bladade sköterskorna in pulmicort också. Under natten var hennes syresättning lite lägre, mellan 87 och 92 procent. Det är väl för att hon ligger ner och får slem i luftvägarna och sådär.

På tisdagen stannade jag på sjukhuset med C och vi träffade doktor Svetlana. Hon förskrev en ny medicin, ett pulver mot luftvägsinfektion som C ska ta på kvällen. Vi fick klart med att stanna en natt till. Febern höll sig borta ända till kvällen, då var C 37,9 grader varm.

Idag onsdag åkte jag till jobbet medan N stannade med C. Nu har de två fått permission och kommit hem. Ikväll ska vi tillbaka för att få en kvällsinhalation. Sedan ska vi hålla kontakten med avdelningen via telefon för att se utvecklingen.