Att adoptera.

Vi har ändock gjort saker den senaste tiden. Jag och N har gett oss in i processen för att adoptera barn. Fredag-söndag gick vi en intensiv föräldrautbildning som är obligatorisk för alla som ska adoptera, det är inte obligatoriskt att kursen är intensiv alltså, utan att gå en föräldrautbildning. Kursledaren hade satt ihop en komprimerad kurs med färre deltagare än vanligt, så att vi skulle slippa extra väntetid.

Det är ju spännande. Adoption alltså. Jag känner själv att familjen inte är komplett ännu. Funderingarna på biologiskt barn/adoption snurrade runt och runt länge, du som har läst bloggen ett tag kanske kommer ihåg att jag skrivit om syskonfrågan tidigare. Jag kunde inte komma till något beslut hur jag än cirklade i argumentrondellen. En dag sa N att han tyckte vi skulle ställa oss i adoptionskö och då sa jag JA och slog mig på låret. Det var skönt att ha det avgjort.

Kursen var väldigt bra. C var hos mina föräldrar och min syster medan vi kursade till klockan 20 både fredag och lördag. På söndagen utexaminerades vi klockan 16. Hela processen kommer förstås att ta flera år.