Innesittare i hjärtat.

Igår testade jag att vara en sån som gör mycket grejer. Jag jobbade på kontoret på förmiddagen, slutade sen och gick och åt lunch med N på Fabriken. Innan jag hämtade C satt jag på kafé och gjorde prioritering för mitt stipendieår och schema för de närmaste två veckorna. Sen skrev jag på manuset till en bok jag har fått bidrag för att göra, en bok om att vara arg i Luleå som ska heta Hårda sanningar.
Jag hämtade C klockan 15. Sen lekte vi lite, trots min surhet. (Jag var sur, ville inte vara det, men det var jag.) Vi lagade spagetti och vegansk färssås med spetskålsallad. Spetskål är jättegott. C fick krydda den. Hon kryddade jättemycket. Tur att hon själv blev nöjd med smaken.

När N kommit hem åkte jag iväg igen, på föreläsning om jämställdhet på Kulturens hus. Föreläsaren var experten Gertrud Åström. Det var inspirerande. Jämställdhet är den viktigaste faktorn för länders utveckling. (Enligt World Economic Forum.) För att komma vidare mot jämställdhet i Sverige och i kommunerna behöver vi göra budgeten utifrån jämställdhet och jobba operativt, med att ändra strukturen i organisationen, vilket inte är något för fegisar. Samt, det här är kapitalismens fel.

När jag kom hem hade N installerat vårt nya badkar, jag säger dig BADKAR. Jag blev imponerad och glad. Vi har inte haft nåt badkar, utan C har badat i en gul plastbalja som saknar propp i botten, så vi har stått i oergonomisk ställning och tömt ut vattnet efteråt. Ett badkar! Jag kommer kunna bada! Efter att ha glatts åt det i ett par sekunder gick jag in på arbetsrummet och ringde upp till styrelsemöte via telefon. Mötet pågick ungefär klockan 20 till 22.

Sen städade jag undan efter vegansk färssås etcetera som N inte hade hunnit med. När det var klart kom jag ihåg att vi hade en bytta Ben & Jerrys i frysen. Jag åt detta livsmedel medan jag tittade på House of Cards till midnatt.
Idag ska jag skriva mer manus. Man och barn har knatat iväg till förskola och jag är trött.