Killar, grabbar, gubbar.

Jag har börjat om med att cykla till jobbet i måndags. Det har gått jättebra. Jag arbetar i en sockerpositiv kultur. Här på kontoret brukar det finnas fikabröd varje dag. Jag har känt mig ambivalent till detta under perioden då jag inte cyklade. Sedan i måndags har typiskt nog fikabrödet försvunnit. Jag har tvingats att äta frukt och nötter. Jag blir oerhört hungrig under dagarna av att cykla. Igår när jag kom hem fick jag lyckligtvis äta pizza och gå och lägga mig, det kändes skönt.

Jag vaknade vid halv fem och funderade. Jag kollade mobilen och såg att en person med förnamnet Conny hade svarat på en uppmuntrande kommentar jag skrivit på ett facebookinlägg från miljöpartiet. En intressant sak jag har upptäckt är att om den som kommenterar på inlägg heter Jonny, Jimmy eller Conny så är kommentaren rasistisk. Det krävs säkert en avancerad analys av sociala och kulturella fält för att förklara hur det kan hänga ihop, men det är så. Conny hade sannerligen skrivit en text med rasistisk innebörd. Några andra män hade också skrivit otrevliga svar till mig.

Jag gick upp och satt vid köksbordet en stund, duschade, gjorde mig i ordning och tog bussen till jobbet. Bussen idag, för att jag har i uppdrag att byta däck på bilen senare. Alltså, N lämnar C med bilen, jag tar den och kör till en firma som byter till sommardäck.

Förra gången jag var på däckfirman tyckte jag att det var en grabbig stämning där och jag kände mig självmedveten. Det var ett par år sen. Nu måste jag dit igen, för att N är upptagen. Jaja, det blir väl bra.